Welke beenbescherming is nog toegelaten volgens de nieuwe regelgeving van de FEI?


Begin dit jaar heeft de FEI de nieuwe regelgeving omtrent achterbeenbescherming op jumpingwedstrijden ingevoerd. Omdat het wedstrijdseizoen nu ook voor amateurs al even terug gestart is, gieten wij alle regeltjes voor jullie in een duidelijk overzicht! Lees er alles over in onze blog.

Jonge paarden competities

Voor de jonge paarden competities (5 tot 8 jarige paarden) zijn de regels net iets strenger dan voor de andere competities.

Het harde, beschermende deel van de strijklap mag enkel aan de binnenkant van het achterbeen zitten. Bovendien mag de maximale lengte slechts 16 centimeter bedragen. De breedte van de sluiting moet minstens 5 centimeter zijn. Een extra beschermingsdeel is enkel toegelaten als het bestaat uit zacht en plooibaar materiaal. Dit extra deel wordt trouwens niet meegeteld bij de maximale toegelaten lengte van 16 centimeter.

De beenbescherming mag aan de binnenkant géén drukpunten bevatten. Stiksel en schapenwol zijn wel toegelaten. Er zijn ook enkel niet-elastische velcrosluitingen toegestaan. Kogelringen zijn enkel toegelaten als ze ter bescherming van het paard gebruikt worden. Kootbeschermers zijn wel verboden. De beenbescherming mag per been bovendien niet zwaarder zijn dan 500 gram! Hieronder zie je enkele van de strijklappen die zijn toegestaan voor de jonge paarden competities en die je onmiddellijk bij ons kunt bestellen. 



Overige proeven

Voor de overige proeven is er iets meer toegestaan. We bundelen het hier voor jou. Voor de overige proeven is de bescherming aan binnen- én buitenkant van de kogel toegestaan, zolang dit via de achterkant van de kogel loopt. De maximale lengte bedraagt nu 20 centimeter, maar ook hier zijn er geen drukpunten toegestaan. Stiksel en schapenwol zijn daarentegen wel toegelaten. Er zijn niet meer dan twee sluitingen per beschermer toegestaan. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten sluitingen:

Velcro:

  • de sluiting moet minstens 2,5 centimeter breed zijn indien er twee sluitingen zijn.
  • de sluiting moet minstens 5 centimeter breed zijn indien er slechts één sluiting is.
  • de sluitingen mogen zowel elastisch als niet-elastisch zijn als het beschermend element zich enkel aan de binnenkant van het been bevindt.
  • als het beschermend element aan de binnenkant en de buitenkant zit, moeten de sluitingen verplicht elastisch zijn.

Pin- en haaksluitingen:

  • De sluitingen moeten elastisch zijn.
  • De sluiting moet minstens 2,5 centimeter breed zijn. ​

Alle sluitingen moeten bovendien in één richting vastgemaakt worden en mogen nooit rondom het been bevestigd worden. Vetwraps of andere bandages zijn niet toegestaan als deze onder de bescherming worden aangebracht. Bandages mogen wel in plaats van kogelbeschermers gebruikt worden. Ook in deze proeven geldt dat kogelringen zijn toegestaan, maar kootbeschermers niet. Het totale gewicht van de bescherming mag de grens van 500 gram per been nooit overschrijden. Hieronder zie een selectie van de toegestane getten. Bestel ze gemakkelijk en snel bij Emmers Equestrian!

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op!

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.