Bescherm je paard tegen vervelende insecten


Het vliegenseizoen is nu echt begonnen. Bescherm je paard tegen vervelende insecten met vliegensprays, maar ook vliegendekens en -maskers. Gun jouw paard een relaxte zomer en houd insecten op afstand!

Vliegen- en dazensprays

Tijdens de lente- en zomermaanden worden paarden vaak lastig gevallen door insecten. Dit is niet enkel vervelend voor het paard, maar kan er ook voor zorgen dat het paard gaat schuren aan de manen en/of staart. Dit kan in ernstige gevallen zelfs wondes veroorzaken. Naast een vliegendeken en -masker, kun je je paard extra beschermen door het aanbrengen van een goede anti-vliegenspray. Ook tijdens het rijden of op transport kan dit heel wat ongemak voorkomen. De meeste vliegensprays bieden bescherming gedurende meerdere uren, zelfs als het paard zweet. Zo is de dazenspray van Bremsen Bremse een echte aanrader.

Bescherm je paard tegen insecten met een goede vliegenspray.
Bescherm je paard tegen insecten met een goede vliegenspray.

Vliegendekens

Vliegendekens beschermen paarden tegen vliegen, dazen en andere vervelende insecten. Ze kunnen ook bij zomereczeem verlichting bieden. Veel vliegendekens hebben zelfs een buikflap zodat ook de buik van het paard beschermd wordt. Omdat de flap dicht tegen het paard aan zit, voorkom je dat insecten via de zijkanten in het deken kunnen vliegen. De kruissingels en elastische bilkoorden zorgen voor een optimale ligging. Als extra bescherming tegen de vliegen hebben de dekens een lange staartflap.

Vliegendekens beschermen je paard tegen vliegen, dazen en muggen.
Vliegendekens beschermen je paard tegen vliegen, dazen en muggen.

Vliegenmaskers

Bescherm het hoofd van je paard tegen alles wat rondvliegt met een vliegenmasker. Het vliegenmasker beschermt niet alleen de ogen en oren van je paard, maar ook de neus. Zo geeft het optimale bescherming tegen vliegende insecten, zoals viegen, dazen en muggen. Een vliegenmasker kun je simpelweg aan het halster bevestigen. 

Op zoek naar een vliegenmasker of neusnetje? In onze webshop vind je diverse merken in verschillende prijscategorieĆ«n. Erg populair zijn momenteel het Kentucky vliegenmasker en het Bucas vliegenmasker 'Buzz off'.

Bescherm het hoofd van je paard tegen insecten.
Bescherm het hoofd van je paard tegen insecten.

Vliegenvallen

Vliegenvallen kunnen gebruikt worden op stal of in de wei. Hierdoor zijn er minder vliegende insecten en wordt je paard dus minder lastig gevallen. Hierdoor zal je een rustiger en blijer paard hebben! Degelijke vliegenvallen zijn bijvoorbeeld de QHP Vliegenval of Dazenval Taon-X.   

Shop een mooi assortiment vliegenbescherming bij Emmers Equestrian! Wij hebben diverse topmerken voor vliegenbescherming ter beschikking. Denk maar aan Bremsen BremseLeovet, Kentucky Horsewear en meer! 

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.