Ice-Vibe Boots van Horseware voor een goed herstel van pezen en gewrichten


Peesblessures of andere kwetsuren in de benen zijn de ergste nachtmerrie van elke paardeneigenaar. Blessures in de benen komen erg vaak voor en zijn - helaas - erg moeilijk te behandelen. Doordat er in de onderbenen weinig spieren aanwezig zijn, is er weinig doorbloeding. En laat dat nu net een belangrijke vereiste zijn voor een goed en snel herstel. Een goede bloedcirculatie zorgt voor de afvoer van afvalstoffen én voor de aanvoer van zuurstofrijk bloed wat zorgt voor herstel en genezing. Om hieraan tegemoet te komen, kwam Horseware met de innovatieve Ice-Vibe Boots. Deze massageboots stimuleren de bloedsomloop in de benen van het paard door middel van trillingen. Je kunt ze gebruiken voor de dagelijkse verzorging van de pezen en gewrichten van je paard of bij het behandelen van een hardnekkige blessure. Lees er alles over in onze blog.  

Ontdek hoe de Ice-Vibe Boots gebruikt worden

Hoe werkt het? 

De Ice-Vibe boots bevatten trilpanelen en cold packs waardoor je de positieve effecten van koeling kunt combineren met het massage-effect. Door de trillingen wordt de bloedcirculatie gestimuleerd waardoor zuurstof het vermoeide en beschadigde weefsel bereikt wat bijdraagt tot een beter en vlotter herstel. Hierdoor verkleint de kans op ontstekingen en is er minder risico op kwetsuren. Bovendien houd je dankzij deze boots de gewrichten soepel en worden de spieren bijkomend verzorgd. Bij een blessure wordt bovendien het lymfesysteem gestimuleerd wat pijn en zwellingen vermindert. 

Omdat de boots een vorm van work-out zijn, is het belangrijk dat je je paard er uitgebreid aan laat wennen. Er zijn drie verschillende standen: 

STAND 1: 

Deze stand is geschikt om het paard aan de Ice-Vibe boots te laten wennen, maar ook tijdens de revalidatie van een blessure. Deze stand kun je met of zonder de cold packs gebruiken. Stand 1 loopt automatisch af na 10 minuten. 

STAND 2:

Deze stand is iets intenser qua trillingen wat de bloedcirculatie verder bevordert en zul je het meest gebruiken. Ook hier kun je kiezen om de cold packs wel of niet te gebruiken. Deze stand is bovendien erg geschikt voor de warming up, zonder de cold packs of met verwarmde packs. Tijdens het opzadelen kun je de boots hun werk laten doen om erna goed opgewarmd aan de training te beginnen. Na de training kun je ze opnieuw gebruiken, maar dit keer wel met de cold packs voor een goede cooling down. Deze stand loopt af na 20 minuten. 

STAND 3:

Deze stand is nog intenser en is daarom voornamelijk geschikt voor paarden met veel (oud) littekenweefsel, slijtage of gallen. Stand 3 kan echter ook gebruikt worden voor de cooling down met cold packs. Ook deze stand loopt af na 20 minuten. 

Ice-Vibe Boots aan de voorbenen van het paard
Ice-Vibe Boots aan de voorbenen van het paard

Revalidatie

Less is altijd more bij een blessure. De Ice-Vibe boots zijn uitermate geschikt om het herstel te bevorderen, maar bespreek dit ook zeker altijd met de behandelende dierenarts! Bij een blessure moet je al-tijd geduldig zijn en je paard de kans geven om volledig te herstellen. Voldoende rust en tijd blijven dus belangrijke factoren bij het genezingsproces van het paard. 

Je mag de Ice-Vibe boots niet gebruiken bij een botbreuk (jonger dan 4 weken) of infectie. Het letsel kan geïrriteerd raken en de blessure verergeren. We raden het gebruik van de boots ook af als het paard schroeven of pinnen in het been heeft. Twijfel je of je de Ice-Vibe boots mag gebruiken bij jouw paard? Consulteer dan altijd op voorhand jouw dierenarts. 

Je kunt de cold packs ook gebruiken voor warmtetherapie. Warm de packs op door ze in warm water te leggen. De packs zullen de temperatuur van het water na enkele minuutjes overnemen. Plaats ze echter niet in de microgolf omdat ze dan té warm kunnen worden. Is jouw paard erg stijf in het begin van de training? Dan kun je ervoor kiezen om de Ice-Vibe boots voor de training te gebruiken met de opgewarmde packs.

De Boots werken goed tegen:

  • Zwellingen
  • Verrekkingen en verstuikingen
  • Artritis 
  • Peesblessures
  • Littekenweefsel 

Maar we raden ook zeker aan om de boots in jouw dagelijks management in te plannen. Een peesblessure ontstaat vaak door een opeenstapeling van kleine beschadigingen. Deze slijtage komt dan weer door intensieve trainingen en competities. Om dit te voorkomen en de pezen en gewrichten van je paard optimaal te verzorgen, kun je dus de Ice-Vibe boots dagelijks of enkele keren per week gebruiken. 

Icevibes hak.pngIce vibes.pngIce Vibe.png
Shop hier de Ice-Vibe Boots

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.