Blijf droog tijdens regenachtige dagen


Het regent, het regent, jij en je paard worden nat. Of je nu enkel een buitenbak hebt of je gaat op wedstrijd, paardrijden in een plensbui kun je soms maar moeilijk vermijden. Gelukkig zijn er heel wat spullen die paardrijden in de regen heel wat aangenamer maken. Ontdek er alles over in onze blog.  

Bescherm je paard tegen de regen

Zet jij jouw paard in de regen op de weide? Dan kun je ervoor kiezen om een regendeken op te leggen. Als je paard langdurig in vochtig weer of regenbuien staat, vergroot dat de kans op regenschurft. Deze bacteriële infectie is erg pijnlijk en kun je voorkomen door een regendeken op te leggen. 

Regendeken

Regendekens zijn geïmpregneerd met een waterafstotende laag waardoor je paard lekker droog blijft onder het deken. In de zomer kies je best voor een regendeken zonder vulling omdat het natuurlijk niet erg koud is. Regendekens hebben ook een ademende coating waardoor je paard niet zal zweten onder de deken. Na een tijdje kan het zijn dat je regendeken niet meer 100% waterdicht is. Dit kan veroorzaakt worden door slijtage en veelvuldig gebruik. Je paard speelt, loopt en rolt met de deken op waardoor de deken heel wat te verduren krijgt. Zorg er dus ook altijd voor dat je beschadigingen zo snel mogelijk herstelt en borstel elke dag het vuil van de deken zodat de waterafstotende laag niet aangetast wordt. Maar ook het regelmatig wassen van een regendeken kan ervoor zorgen dat de deken niet meer volledig waterdicht blijft. Bucas heeft hiervoor enkele handige producten op de markt gebracht. Zo is er bijvoorbeeld Bucas Rug Wash, een wasmiddel dat geschikt is voor het wassen van waterproof en ademende dekens. De Bucas New Conditioner kun je bovendien gebruiken voor het herstellen van de waterafstotende laag van de deken. 

Klik op de afbeelding voor al onze regendekens.
Klik op de afbeelding voor al onze regendekens.

Waterdicht uitrijdeken

Ook tijdens het paardrijden kun je je paard beschermen tegen de regen. Er zijn talrijke uitrijdekens die een waterafstotende laag hebben waardoor je het perfect kunt gebruiken tijdens het rijden in de regen. Kentucky Horsewear heeft zelfs een volledige rain coat voor paarden ontworpen. Het is een compact en zeer licht deken dat je makkelijk over een ander deken kunt leggen of over het zadel. Het deken is 100% waterdicht. Ook Rambo by Horseware heeft een regendeken ontworpen dat jouw paard en jouw zadel beschermt tegen de regen. Er is zelfs ruimte voorzien om je beugels door te steken zodat je nog comfortabel en veilig op je paard zit. 

Klik op de afbeelding voor onze uitrijdekens
Klik op de afbeelding voor onze uitrijdekens

Extra verzorging

Is jouw weide en/of piste ondertussen veranderd in een modderpoel? Dan is het belangrijk om de benen van je paard extra te verzorgen. Als paarden lang in water of modder staan, vergroot de kans op vervelende aandoeningen zoals mok en rotstraal. Zorg er daarom altijd voor dat de benen van je paard droog en proper zijn als ze terug op stal gaan. Vocht en modder zijn namelijk de ideale combinatie voor bacteriën. 

Kies voor degelijke regenkledij

Heb je geen binnenbak of moet je op wedstrijd terwijl het regent? Dan is kwaliteitsvolle regenkleding een absolute must. 

Regenjas

Een regenjas kan je al heel wat nattigheid en koude besparen als je gaat paardrijden in de regen. Tijdens het paardrijden is een korte regenjas het meest praktisch zodat je niet voortdurend op de achterflap van de jas gaat zitten. Heel wat merken hebben bovendien een transparante regenjas ontworpen zodat je deze kunt dragen over je wedstrijdkleding. Op die manier zie je nog steeds jouw wedstrijdvest en ben je dus nog steeds in uniform! 

Maar ook lange regenjassen zijn tegenwoordig zo ontworpen dat je ze kunt dragen tijdens het paardrijden. Ze zijn voorzien van ritssluitingen zodat het 'rokgedeelte' van de jas opengeritst kan worden voor maximale bewegingsvrijheid. Rits ze terug toe voor en na het rijden zodat je droog en warm blijft over je hele lichaam. Deze lange jassen zijn dus ook de ideale oplossing voor instructeurs die in weer en wind gaan lesgeven! 

Regenbroek

Tijdens het paardrijden in de regen worden natuurlijk ook je benen nat. Als je liever geen lange regenjas draagt, kan een regenbroek voor jou de ideale oplossing zijn. De meeste regenbroeken kun je simpelweg over je rijbroek aantrekken en bedekken enkel de bovenbenen en knieën. Hierdoor blijf je goed contact hebben tussen laars en zadel. Bovendien zijn deze broeken super licht waardoor je er absoluut geen last van hebt tijdens het paardrijden. Wil je een regenbroek aanschaffen voor op wedstrijd? Kies dan wel voor een witte kleur, enkel deze zijn toegelaten. 

Klik op de afbeelding voor al onze regenkledij.
Klik op de afbeelding voor al onze regenkledij.

Waterdichte schoenen

Een hele dag op wedstrijd of op stal rondlopen met natte voeten is natuurlijk absoluut niet leuk. Daarom zijn waterdichte schoenen altijd een goede investering. Er zijn verschillende merken die schoenen en laarzen hebben ontworpen speciaal om het leven op stal wat droger te houden. Zo heeft Ariat bijvoorbeeld H2O-modellen die volledig waterdicht zijn. Bovendien bieden ze optimale ondersteuning zowel in het zadel als in de stal. Pijnlijke, vermoeide en/of natte voeten zijn verleden tijd! Maar ook Dubarry heeft een ruim aanbod aan waterdichte laarzen. Bovenop het comfort zijn ze ook nog eens heel erg mooi! 

Klik op de afbeelding voor al onze schoenen.
Klik op de afbeelding voor al onze schoenen.

Overige waterdichte accessoires

Naast een regenjas en -broek zijn er nog enkele accessoires die het leven tijdens een regenbui wat droger kunnen maken. Heb jij een lange wedstrijddag voor de boeg en regent het pijpestelen? Dan is een simpele paraplu altijd een handige musthave. Ineens een goede manier om je paard bomproof te maken. Zo zijn er trouwens ook overschoenen die je kunt dragen om je schoenen of rijlaarzen te beschermen tegen regen en modder. En zo blijven je voeten natuurlijk ook lekker warm en droog. 

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet ons te contacteren

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

TOTI Equestrian: Sieraden geïnspireerd door passie voor paardensport
De unieke functies van Kentucky zomerdekens
Inzetten op Betrouwbaarheid: De Birth Alarm Lite 2.0
Nieuwe samenwerking voor Erreplus Zadels met Van Olst Horses

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.