Welke shampoo kies je het best voor jouw paard?


Het is zomer dus we wassen onze paarden weer wat vaker. Zeker tijdens het wedstrijdseizoen wil je de show stelen met een schoon en glanzend paard. Maar welke shampoo gebruik je nu het best? Want je wil de huid van je paard natuurlijk niet beschadigen. We vertellen je er alles over in onze blog! 

Houd rekening met de paardenhuid

Een paardenshampoo mag de natuurlijke vetlaag van het paard niet aantasten. Daarom moet je altijd rekening houden met de pH-waarde van de shampoo. De pH-waarde is de zuurgraad van de huid. Deze zuurgraad beschermt het paard tegen warmte, koude, maar ook tegen bacteriën. Om de normale pH van het paard niet uit balans te brengen en zo infecties te vermijden, kies je dus best voor een pH-neutrale paardenshampoo.  

De pH-waarde van de huid van een paard ligt gemiddeld tussen 7,0 en 7,4. Dit betekent dat hun huid pH-neutraal is. De pH-waarde van mensen ligt daarentegen een stukje lager, gemiddeld tussen 4,0 en 5,5. Daarom is het nooit een goed idee om mensenshampoos voor paarden te gebruiken. Als je een shampoo gebruikt met een te lage pH-waarde zal de huid van het paard uitdrogen wat tot een droge en schilferige huid kan leiden. Een te hoge pH-waarde is echter ook niet aan te raden omdat deze de natuurlijke talg van de huid absorberen. Hierdoor wordt de huid erg gevoelig wat dan weer infecties kan veroorzaken. Het is dus erg belangrijk om steeds de pH-waarde van de shampoo in het oog te houden. 

Equi Wash

Als je vaak op wedstrijd gaat, en dus een proper paard nodig hebt, moet je waarschijnlijk geregeld wassen. Equi Wash van Cavalor is de ideale shampoo om jouw paard regelmatig een heerlijke douche te geven. Dankzij de pH-neutrale formule is deze shampoo helemaal niet schadelijk voor de huid, maar krijg je jouw paard toch helemaal mooi en proper. Ideaal dus voor frequent gebruik! 

Equi Wash kun je direct op de vacht gebruiken of je kunt het verdunnen in een beetje lauw water. Na het wassen, spoel je je paard helemaal af en je bent weer klaar! Zorg er wel voor dat alle zeepresten goed uitgespoeld zijn want achtergebleven shampoo kan ook huidirritatie veroorzaken. 

Klik op de afbeelding voor de Cavalor Equi Wash
Klik op de afbeelding voor de Cavalor Equi Wash

Derma Wash

Heeft jouw paard een schimmelinfectie opgelopen of een andere huidaandoening? Dan doe je er goed aan te kiezen voor een hygiënische shampoo, bijvoorbeeld Derma Wash van Cavalor. Deze diep reinigende shampoo op basis van chloorhexidine is pH-neutraal én verrijkt met glycerine. Dit zorgt voor de hydratatie van de huid en een glanzende vacht. Derma Wash is uitermate geschikt voor paarden met huidschilfers, een doffe vacht of een huidaandoening. 

Derma Wash kun je direct op de vacht van je paard gebruiken met een spons of je kan het verdunnen in een emmer lauw water. Laat het goed intrekken voor een maximaal effect, waarna je grondig uitspoelt. Om infecties te vermijden kun je altijd gebruik maken van Derma Wash

Klik op de afbeelding voor de Cavalor Derma Wash.
Klik op de afbeelding voor de Cavalor Derma Wash.

Bianco Wash

Heb jij een schimmel? Dan weet je vast hoe moeilijk het kan zijn om ze mooi wit te krijgen. Vooral de dag voor een belangrijke wedstrijd maken ze zich graag extra vuil. Dan heb je dus een intense shampoo nodig om alle vlekken terug proper te krijgen. Ook hierbij moet je erop letten dat de shampoo al-tijd pH-neutraal is. Een ideale optie hiervoor is Bianco Wash van Cavalor. Met deze sterk geconcentreerde shampoo krijg je de meest hardnekkige vlekken weer stralend proper. 

Maak je paard goed nat voor je gaat wassen met Bianco Wash. Daarna de shampoo verdunnen met water of direct aanbrengen op de vacht. Goed uitspoelen en klaar is kees! 

Klik op de afbeelding voor de Cavalor Bianco Wash.
Klik op de afbeelding voor de Cavalor Bianco Wash.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over paardenshampoos? Neem dan zeker contact op met onze experten. Ons team helpt je graag verder. 

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.