Ontdek de Fenwick Liquid Titanium maskers


Heeft jouw paard last van stressmomenten tijdens transport, met rijden op verplaatsing of bij de hoefsmid? Dan kan het therapeutisch masker van Fenwick voor jou en je paard de ideale oplossing bieden. Fenwick Equestrian ontwikkelde een innovatief, therapeutisch masker dat nerveuze paarden kalmeert en zorgt voor een betere focus. Wij vertellen je er alles over in deze blog. 

Hoe werkt het? 

Het Fenwick Liquid Titanium masker is, zoals de naam al verklapt, gemaakt op basis van Liquid Titanium materiaal. Dit is een therapeutische stof die is opgebouwd uit Far Infrared Rays en negatieve ionen. Deze twee componenten samen hebben een rustgevende werking op paarden. 

Far Infrared Rays

De Far Infrared Rays zetten de lichaamswarmte van het paard om in infraroodstralen. Hierdoor stijgt de lichaamstemperatuur wat zorgt voor een goede doorbloeding en zuurstoftoevoer. Dit leidt tot een betere en gezonde stofwisseling. Bovendien zorgt deze warmte ervoor dat giftige stoffen makkelijker worden uitgezweet. Dit vermindert de opbouw van melkzuur in het lichaam waardoor het paard minder last zal hebben van stramme spieren. Maar de Fenwick Liquid Titanium stof kan daarbovenop ook spanning, stress en angsten verlichten. Het paard zal daardoor kalmer worden, maar toch erg geconcentreerd blijven. 

Negatieve ionen

Negatieve ionen kunnen mens en dier een beter gevoel geven. We krijgen er meer energie van en een goed humeur. Dit maakt het masker dus uitermate geschikt voor nerveuze of angstige paarden. Dankzij de negatieve ionen zal het dier zich rustiger voelen. Omdat het masker op een natuurlijke manier werkt en dus ook 100% dopingvrij is, zal het paard bovendien een verscherpte focus hebben. Als paarden gedrogeerd worden, zijn ze niet meer volledig aandachtig wat uiteraard niet ideaal is. Maar het Fenwick Liquid masker zorgt juist voor een beter bewustzijn en is bovendien toegestaan op officiële jumping- en eventingwedstrijden. Echter is dit afhankelijk van jouw club en/of federatie, daarom raden we aan om altijd dubbel te checken of je het Fenwick masker op wedstrijden mag gebruiken. 

Voordelen

Het Fenwick Liquid Titanium masker brengt dus heel wat voordelen met zich mee. Wij sommen de belangrijkste nog even voor jou op.  

  • Ademend materiaal dat vocht opneemt, maar toch snel opdroogt. 
  • Mooie pasvorm zonder drukpunten dankzij 4-way stretch. 
  • Keuze uit een velcro- of slipsluiting.
  • Masker met of zonder oren beschikbaar.
  • Dopingvrij.
  • Machinewasbaar. 

Het masker mag bovendien 24/7 gedragen worden, afhankelijk van de noden van jouw paard. 

Klik op de afbeelding voor het Fenwick masker.
Klik op de afbeelding voor het Fenwick masker.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het therapeutisch masker? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen je met veel plezier verder! 

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.