6 tips om je paard veilig te vervoeren


Bijna elk paard moet wel eens vervoerd worden met een trailer of vrachtwagen. Voor veel eigenaren én paarden zelf kan dit heel wat stress met zich meebrengen.  Daarom is het altijd belangrijk dat je onderstaande tips in gedachten houdt om de reis zo veilig mogelijk te laten verlopen.  

1. Bereid je goed voor

Stippel je route op voorhand uit. Zo weet je waar er kans is op file, wanneer je moet gaan tanken en hoelang je onderweg zult zijn. Als je dit allemaal weet, kun je voorbereid aan je tocht beginnen. Verder is het erg belangrijk dat je rustig en voorzichtig rijdt als je een paard vervoert. Denk aan tijdig afremmen voor een rood licht, langzaam optrekken en rustig door de bochten.

2. Zorg voor voldoende frisse lucht

In een trailer kan de temperatuur snel oplopen. Zorg dus altijd voor voldoende ventilatie door de raampjes open te zetten, ook in de winter. Een paard kan beter tegen de kou dan tegen de warmte. Bovendien kan een paard dat zweet, stress krijgen en het daardoor nog warmer krijgen. 

3. Voorzie een hooinet

Het is een goed idee om je paard hooi aan te bieden tijdens het transport. Hierdoor heeft je paard iets te doen en wordt hij afgeleid van het transport zelf. Paarden zijn het gewoon om de hele dag door te eten, dus een hooitnet kan een ontspannend effect bieden op de trailer. 

Bekijk ons aanbod hooinetten

4. Beenbescherming

Niet iedereen is fan van beenbescherming tijdens transport, maar voor nerveuze paarden kan het een goede keuze zijn. Paarden die veel schrapen of trappelen onderweg kunnen last krijgen van wondjes. Transportbeschermers kunnen dit probleem oplossen zodat je paard veilig op zijn bestemming aankomt. 

Transportbeschermers zorgen ervoor dat je paard veilig op zijn bestemming aankomt.
Transportbeschermers zorgen ervoor dat je paard veilig op zijn bestemming aankomt.

5. Kies voor panieksluitingen

Om je paard vast te zetten, kies je best voor een panieksluiting. Deze haak is zo ontworpen dat hij snel en makkelijk losgekoppeld kan worden. Op die manier kun je je paard snel losmaken als er paniek uitbreekt. 

Shop trailerlijnen

6. Comfortabel deken

De temperatuur tijdens het transport is moeilijk te regelen. Het is er sneller te warm of koud dan buiten. Om je paard zo comfortabel mogelijk te vervoeren, kun je opteren voor een deken. Tegenwoordig zijn er verschillende transportdekens op de markt die het transport voor je paard heel wat aangenamer kunnen maken, zoals bijvoorbeeld de Bucas Competition Cooler of  de Kentucky 3D Spacer Cooler Sheet. Deze lichte dekens combineren de functies van een zweetdeken en vliegendeken. Zweet wordt opgenomen en vervelende insecten blijven op afstand. 

Shop transportdekens

Therapiedekens zijn ook populair tijdens transport. Therapiedekens gebruiken in de meeste gevallen een magnetisch veld dat de bloedsomloop zou verbeteren. Hierdoor blijven de spieren soepel en zal je paard minder last hebben van stijve en stramme spieren. Ze hebben ook een relaxerend effect waardoor paarden rustiger tijdens het transport kunnen zijn. Bekende therapiedekens zijn Bucas RecuptexKentucky Magnetic Rug Recuptex en Back on Track Mesh Deken

Zorg dus altijd dat je voorbereid bent wanneer je op pad gaat met jouw paard. Vertrek op tijd zodat je je niet moet haasten. Dankzij deze tips kom je veilig aan op jouw bestemming. 

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.