Veilig paardrijden


Paardrijden brengt altijd risico's met zich mee en kan soms zelfs gevaarlijk zijn. Je kan je paard nu eenmaal niet 100% van de tijd onder controle houden. Het is een levend dier dat onvoorspelbaar kan reageren. Daarom is het altijd belangrijk om je tijdens het paardrijden - maar ook in de omgang met paarden - voldoende te beschermen. Tegenwoordig zijn er heel wat opties om zo veilig mogelijk te kunnen paardrijden. 

Ontdek waarom Ines veiligheid zo belangrijk vindt

5 jaar geleden viel Ines Van Den Bosch van haar paard tijdens een wandeling in het bos met zeer zware verwondingen als gevolg. Sindsdien zet ze zich actief in voor het promoten van veiligheid te paard. Ontdek haar verhaal!

Emmers Equestrian - Interview Ines Van Den Bosch over Veiligheid tijdens Paardrijden

Rijhelm

Het meest voor de hand liggende artikel is natuurlijk de rijhelm. Dankzij moderne technologieën worden helmen steeds veiliger. Het beschermen van je hoofd tijdens het paardrijden is cruciaal, een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Alle rijhelmen die je bij Emmers Equestrian vindt, hebben ten minste het CE-keurmerk waarmee de cap voldoet aan de Europese normen omtrent veiligheid. 

Ontdek ons aanbod rijhelmen

Bodyprotectors

Een bodyprotector of airbagvest beschermt de vitale delen van je lichaam van je nek tot en met je staartbeen. Dankzij innoverende technieken zijn deze valvasten tegenwoordig erg comfortabel en stijlvol. Geen enkele reden dus om ze niet te dragen! Bij een airbagvest wordt de airbag automatisch geactiveerd zodra je van je paard valt. Op die manier maak je een zo zacht mogelijke landing zodat je je zo min mogelijk bezeert. 

Ontdek onze bodyprotectors

Veiligheidsbeugels

Ook stijgbeugels worden steeds veiliger. Vroeger was de kans dat je bij een val met je voet in de beugel bleef hangen erg groot. Maar dankzij veiligheidsbeugels is dit risico aanzienlijk klein geworden. Zo zorgen veiligheidsbeugels ervoor dat je voet bij een val vrij komt dankzij specifieke mechanismen. Bijvoorbeeld een elastiek, de zij- of onderkant van de beugel schiet los waardoor de voet niet kan blijven vasthangen. 

Ontdek onze veiligheidsbeugels

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.