Ontdek de LED Wraps van Led By Cheval!


De LED Wraps van Led By Cheval zorgen voor betere prestaties, een beter herstel en een betere behandeling van blessures. De LED Wraps zijn ontworpen om dagelijks te gebruiken en je paard de beste omstandigheden te bieden om te presteren, te herstellen en voor een betere blessurebehandeling.  

Light Therapy System

Het Cheval Light Therapy System bestaat uit rode, nabij-infrarode en infrarode LED lampen in vier golflengten: 600/670, 730, 810 en 850 nanometer. Uit wetenschappelijk onderzoek is reeds gebleken dat deze golflengten het beste effect hebben op het lichaam. 

De rode en infrarode lampen in de systemen dringen enkele centimeters door de huid en de vacht om het lichaam op cellulair niveau positief te beïnvloeden. Cellen die aan deze specifieke golflengten worden blootgesteld, regenereren tot 200 procent sneller. De resultaten van LLLT zijn wetenschappelijk bewezen in meer dan 4.000 studies!

Werking

Paarden hebben energie nodig om optimaal te kunnen functioneren. Met meer energie kunnen ze beter presteren en herstellen. Het lichaam zet energie om in Adenosine Triphosphate (ATP). ATP wordt dan weer geproduceerd in de mitochondriën van de cel. Met lichaamsbeweging wordt het lichaam gestimuleerd om meer mitochondriën aan te maken. Hoe meer mitochondriën, hoe meer energie. 

Het is bovendien mogelijk om mitochondriën optimaal te laten functioneren. Als cellen lichtenergie absorberen, zorgt een chemische reactie ervoor dat de mitochondriën meer ATP produceren. 

Voordelen

Behandeling van blessures

Het Cheval Light Therapy System kan gebruikt worden om het genezingsproces te verbeteren en te versnellen. Bij peesblessures zorgt het licht voor een toename van MMP-activiteit en de collageensynthese. Maar het LED licht kan, bijvoorbeeld bij een spierblessure, ook leiden tot een vermindering van het ontstekingsproces. Bovendien is het licht antibacterieel en kunnen infecties vermeden worden. 

De LED therapie optimaliseert het genezinsproces bij veel voorkomende letsels zoals peesblessures, spierblessures, botkneuzingen en gewrichtsontstekingen. Bij verschillende aandoeningen kunnen de symptomen bovendien verlicht worden zoals bijvoorbeeld bij artritis, rug- en spierpijn. 

Betere prestaties

Bij gebruik van het Cheval Light Therapy System voor de training, zorg je ervoor dat je paard in de beste omstandigheden kan presteren. Het zorgt namelijk voor een verhoging van de bloedcirculatie, verbetering van de beweeglijkheid en vermindering van stijfheid en spanning. Het is een effectieve warming-up waardoor je paard vanaf het begin soepel is. 

Beter herstel

Training breekt het lichaam eerst af voordat het sterker wordt. Een goed herstel is daarom erg belangrijk zodat de belasting niet leidt tot overbelasting. Dankzij het Cheval Light Therapy System zal jouw paard na de training sneller en beter herstellen. 

LED Wrap72

De LED Wrap72 is het meest lichte Light Therapy Systeem en heeft 72 rode en infrarode lampen. Dankzij de 2 verwijderbare klittenbanden kun je het op veel verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld rond de benen of over de rug en hals. De behandelingstijd bedraagt slechts 5 minuten per gebied. 

LED Wrap108

De LED Wrap108 lijkt op de Wrap72, maar heeft 108 LED lampen in plaats van 72. Deze Wrap is het krachtigste Light Therapy Systeem en kan gebruikt worden voor de benen en de grotere spiergroepen. De LED Wrap108 heeft bovendien 3 klittenbanden. Ook deze wrap kun je op verschillende plaatsen van het lichaam gebruiken en heeft slechts een behandelingstijd van 5 minuten. 

96.png95.png94.png

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.