Wie is Chris Emmers?


Wie Chris Emmers kent, kent Emmers Equestrian… en omgekeerd! Maar weten alle Emmers Equestrian fans eigenlijk ook wie Chris Emmers echt is? Ik stelde de zaakvoerster van onze geliefde ruitersportzaak enkele persoonlijke vragen. Zo kunnen we haar allemaal toch net iets beter leren kennen. 

  “Mensen zouden moeten leren meer te genieten van het leven, stressen kan je morgen ook nog doen.”

Chris Emmers


Men start niet zomaar een paardenspeciaalzaak op. Elke paardenliefhebber weet dat de paardensport een wereldje is waar je enkel en alleen met een hoop passie in terecht komt. Dit is dan ook precies hoe het voor Chris Emmers begon. Op 7 jarige leeftijd kreeg Chris een pony van haar ouders. “Ik wil paardrijden net zoals mijn vader dat doet” ging er door haar hoofd. En zoals we Chris kennen ging dit allemaal heel erg vlot, want ze was amper 9 jaar toen Chris al overschakelde naar een groot paard. Ze won op jeugdige leeftijd dan ook tal van prijzen, zowel in de spring- als in de dressuursport.

Een aantal jaar later trad Chris nog verder in haar vaders voetsporen. Alleen dit keer zag ze het al een flinke smak groter. Op 18 jarige leeftijd kocht Chris een ruitershop op in Nederland die zou gaan stoppen. “Hier zal ik eens iets van maken, let maar op!” klonk het in huize Emmers. Niemand die dit project beter zou aanpakken dan een jonge gedreven vrouw met toen al een heleboel ervaring in het runnen van een landbouwspeciaalzaak. 40 Jaar later is Emmers Equestrian wereldwijd bekend als dé ruitersportzaak voor amateur tot wereldtop!

Met een zaak als deze is het natuurlijk niet meer dan logisch dat Chris niet meer dagelijks op haar paard is terug te vinden. Toch rijdt ze nog regelmatig. Dit wel enkel op zondag en in het bos. Haar geliefde Iblesse, het paard dat ze van haar vader heeft overgenomen, is van grote emotionele waarde voor de familie Emmers. De 15 jarige vos is de perfecte manier om uit te blazen van alle Emmers-drukte. Toch gebruikt ze dit recreatief ritje soms ook om één van de nieuwe zadels uit te testen.

Chris tijdens een van haar zadelpasafspraken
Chris tijdens een van haar zadelpasafspraken

Chris is de grootste vlinder van Emmers Equestrian. Wat is een vlinder? Deze term gebruiken ze bij Emmers voor werknemers die van alle afdelingen afweten en overal inzetbaar zijn. “Dit is ook het leukste aan de job” vertelt Chris. “Ik hou van alle aspecten binnen mijn job. Dat ik steeds afwisseling heb, dat vind ik er het fijnst aan. Op die manier kan ik steeds het paard op de eerste plaats zetten.” Je hoort het goed! De gezondheid van het paard, dat is wat Chris en haar team het hoogst in het vandaal dragen. “Merk ik dat het zadel niet goed op het paard past? Dan zal ik het je ook niet verkopen. Een gelukkig paard gaat boven de verkoop van producten.”

Chris’ ideeën zijn nog lang niet uitgewerkt. Vraag je naar de evolutie van Emmers Equestrian dan krijg je een vastberaden antwoord. “uitbreiding van onze winkel in Hamont komt er absoluut aan. En wie weet wat er nog allemaal mogelijk is. Ooit een winkel aan de andere kant van de wereld openen? Waarom ook niet? Hiervoor zullen we dan wel het nodige denkwerk moeten uitvoeren.”

Waar Chris het allermeest naar uitkijkt heeft natuurlijk niets met haar zaak te maken. “Ik word grootmoeder! Daar kijk ik natuurlijk het meest naar uit.” Haar lange werkdagen bij Emmers zullen af en toe toch wat inkorten. Af en toe oppassen of leuke uitstapjes met haar kleinkind zullen bij in haar drukke agenda komen te staan. “De trouw van onze dochter Lisa was de mooiste dag van ons leven, maar dit zou deze dag wel eens kunnen overtreffen.”

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

TOTI Equestrian: Sieraden geïnspireerd door passie voor paardensport
De unieke functies van Kentucky zomerdekens
Inzetten op Betrouwbaarheid: De Birth Alarm Lite 2.0
Nieuwe samenwerking voor Erreplus Zadels met Van Olst Horses

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.