Zandona Leg Protectors getest en goedgekeurd!


De Zandona Leg Protectors zijn ontwikkeld voor de maximale bescherming van je paard. Maar is dat ook zo? Wij zochten het voor je uit. Na een testperiode van een maand gaf Valentine Cocquyt, ons testpersoon van dienst, haar eerlijke mening over de beschermers.  

De pasvorm

Volgens Valentine passen de beschermers goed. Ze blijven steeds op hun plaats en zijn voorzien om het been optimaal te beschermen. Bovendien zijn ze ook erg flexibel, zo zijn ze geschikt om voor meerdere paarden perfect te dienen. "De beschermers sluiten enorm goed aan en de sluitingen zijn bovendien ook heel rekbaar" weet ons proefpersoon te vertellen.

Wat Valentine vooral opviel is dat de Zandona peesbeschermers ook heel erg licht zijn van gewicht. Haar jong paard Leonardo, die slechts 5 jaar oud is, had voor de Zandona beschermers nooit eerder achterbeschermers gedragen. Toch had hij hier duidelijk geen moeite mee omdat de strijklappen zo comfortabel passen.

De kwaliteit

Valentine en haar paard Leonardo gebruikten de beschermes dagelijks voor een maand lang. Toch waren er geen deuken of andere sporen van kwaliteitsverlies terug te vinden op de beschermers. Dat ze hun kwaliteit niet verliezen na gebruik is een groot voordeel voor ruiters die dagelijkse trainingen weten te tellen. Omdat de peesbeschermers voorzien zijn van een quick-release tip zal je ook de last van versleten velcro niet moeten ondervinden.

Valentine wist ons te vertellen dat Leonardo nogal energievol is en zich hierdoor regelmatig weet aan te tikken. Dankzij de Zandona Superior Air peesbeschermes hoeft ze zich geen zorgen meer te maken over de energiepeil van haar geliefde Leonardo. Of toch niet over het aantikken van zijn benen ;)

Zandona Superior Air
Zandona Superior Air

Het onderhoud  

Tot slot moeten de Zandona Superior Air's net zoals andere beschermers ook worden onderhouden, maar schrobben met water en zeep is helemaal niet meer nodig met de beschermers van Zandona. "Afspoelen met water volstaat om ze volledig proper te krijgen", zegt Valentine. "Zelfs na een training waarbij de beschermers heel erg vuil worden is water voldoende om ze er zo goed als nieuw te doen uitzien. Hiermee kan je natuurlijk heel wat tijd besparen."

Peesbeschermers met een oog voor detail

De Zandona Superior Air peesbeschermers zijn speciaal ontwikkeld voor de optimale bescherming van paardenbenen. Allereerst zijn ze voorzien van een gel-tech vulling om schokken te absorberen.

Daarnaast wordt ook aan ventilatie gedacht. Ze zijn namelijk luchtdoorlatend en de voering is gemaakt met een geperforeerde neopreen. Om zeker te zijn van de volledige bewegingsvrijheid zijn ze voorzien van een flex-zone. Tot slot zorgen de elastische banden voor een comfortabele sluiting.

Aanrader? 

Na een goede review van Valentine kunnen we met zekerheid zeggen dat de beschermers niet meer te missen zijn voor ruiters die bescherming op de eerste plaats zetten. "Ik heb het gevoel dat de beschermers hun werk echt goed doen, ik raad ze dan ook bij iedereen aan", wist Valentine nog mee te geven.  

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

TOTI Equestrian: Sieraden geïnspireerd door passie voor paardensport
De unieke functies van Kentucky zomerdekens
Inzetten op Betrouwbaarheid: De Birth Alarm Lite 2.0
Nieuwe samenwerking voor Erreplus Zadels met Van Olst Horses

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.