De Ariat Devon Nitro jodphurs hoogwaardig of niet?


Natuurlijk willen we er zeker van zijn dat we hoogwaardige producten aanbieden, en wat is een betere manier om de kwaliteit van een product te waarborgen dan door het te laten testen? We hebben Nele Rego, onze gelukkige tester, de Ariat Devon Nitro jodphurs laten uitproberen in ruil voor haar eerlijke mening. Laten we eens kijken naar Nele's ervaring!

Een verfijnde zool

Nele vertelde ons dat het grootste verschil naar haar mening vooral te vinden is in de zool van deze jodphurs. Omdat ze eerder al andere Ariat jodphurs, zoals de Ariat Heritage, had gedragen, kon ze een goede vergelijking maken. Naast het duidelijk waarneembare verschil, was het gevoel ook opmerkelijk. "De zool van de Ariat Devon Nitro is nog verfijnder en stabieler dan die van de Heritage," merkte onze tester op. "Je voelt echt een stevige grip, zowel tijdens het rijden als lopen." Nele haar ervaring bevestigt dus de vele technologieën achter de kwalitatieve zolen van Ariat. De Nitro technologie bijvoorbeeld, deze zorgt voor de flexibiliteit, stabiliteit en comfort. Andere technologieën die verscholen liggen in de jodphur creëren schokabsorptie, demping en verspreiden de impact van elke soort druk.

Comfort staat voorop bij jodphurs

Volgens Nele passen de Devon Nitro's zich snel aan de vorm van je voet aan, in tegenstelling tot andere jodphurs die soms een wat langere inloopperiode vereisen. "Ze zitten goed vast, maar niet te strak," zei Nele. Ze ervoer geen pijn of ongemak door drukpunten. De pasvorm is dus echt comfortabel. Net als veel andere ruiters draagt Nele haar jodphurs vaak gedurende de hele dag. "Ze bieden comfort en stabiliteit, of ik nu in de stal ben, in de wei of op een wedstrijd. Ik draag ze overal."

Duurzaamheid is een pluspunt

Modder, een gebruikelijk kenmerk van het leven van paardenliefhebbers, is geen probleem voor de Devon Nitro's. "De rits gaat soepel open en dicht, zelfs op modderige dagen," verklaarde Nele. Deze jodphurs gaan lang mee, vertonen geen snel tekenen van slijtage en kunnen heel wat verdragen. "Ik heb al eerder jodphurs moeten vervangen vanwege scheurtjes in het leer, maar dat zal met deze jodphurs nog lang niet het geval zijn," voegde ze eraan toe. Dat is logisch want zonder goed onderhoud slijten natuurlijk alle jodphurs, ook de Ariat Devin Nitro’s. Naast het rijden zijn deze Ariat jodphurs ook geschikt voor andere aspecten van de paardensport. "Ik draag ze in de stallen en houd ze zelfs na de wedstrijd nog aan. Ik kan erop vertrouwen dat mijn jodphurs bestand zijn tegen alledaags gebruik."

Onderhoud is essentieel

"Uiteraard heb ik van mijn eerdere jodphurs geleerd dat onderhoud cruciaal is om van de kwaliteit van de schoenen te blijven genieten," merkte Nele op. Ze onderhoudt haar jodphurs door ze wekelijks in te smeren met ledercrème. "Tot nu toe kan ik niet klagen over enige slijtage; ze blijven er prachtig uitzien." Het onderhouden is dan ook een heel erg belangrijke tip om van de levensduur van je lederwerk te kunnen blijven genieten. Gebruik hiervoor lederreiniger en balsem of crème. Smeer het leder regelmatig in, maar voorkom verzadiging. Wrijf het leer goed in om een goede opname te garanderen en berg je jodphurs vervolgens goed op op een koele en droge plek.

Een positieve ervaring

Ariat heeft een uitgebreid assortiment, maar deze jodphurs springen er echt uit. Ze gaan lang mee, zitten ongelooflijk comfortabel en bieden uitstekende stabiliteit. "Je kunt het verschil in kwaliteit voelen, en ik vind ze ook nog eens mooi!" concludeerde Nele met enthousiasme.

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.