Collega Ingrid over zadels, supplementen en meer!


Emmers Equestrian gaat verder dan alleen het wereldwijd leveren van topkwaliteit ruitersportartikelen. We zijn ook gepassioneerd over het delen van waardevolle kennis voor paarden en ruiters via onze Emmers Academy. Met veel enthousiasme lanceren we vandaag een nieuwe aflevering van onze Emmers Academy Series, waarin we een kijkje nemen in de dagelijkse werkzaamheden van onze eigen collega, Ingrid. Ze is een niet weg te denken kracht binnen Emmers Equestrian. Sinds haar start in 2010 is ze een vast gezicht binnen ons team. Ze beheert een breed scala aan verantwoordelijkheden, zoals ze zelf aangeeft: ‘Ik zorg voor de zadels, lederwerk, supplementen, bitten en zelfs de hondenafdeling.’ Met deze ervaring en deskundigheid ondersteunt ze dagelijks onze klanten bij het maken van de beste keuzes. 

Een passend zadel vinden

Er zit veel meer achter het kiezen van het juiste zadel dan je misschien zou denken. Bij Emmers Equestrian begrijpen we dat, en we zijn hier om je te begeleiden in elk aspect van jouw paardrijervaring. Ingrid legt uit hoe wij bij Emmers Equestrian klanten helpen bij het kiezen van hun juiste zadel. “We hebben een eigen selectie gemaakt met veel verschillende merken en mogelijkheden. We vragen de klant om naar de winkel te komen om de zadels te bekijken en te testen. Daarnaast is de lengte van de ruiter en een goede zitmaat van het zadel heel belangrijk. Veel ruiters zeggen dikwijls 'mijn trainer heeft dit merk' of ‘een vriend heeft dat merk en wij willen hetzelfde’. Dat is niet wat wij adviseren. Wij adviseren de klant om naar de winkel te komen zodat we samen op zoek gaan naar het meest geschikte zadel.”

“Wanneer de klant hier komt, hebben we eerst een intake gesprek. We vragen wat de verwachtingen van het zadel zijn met betrekking tot de diepte van de zit, de kniewrong, etc. Dan vragen we naar meer informatie over het paard, of het paard een speciale bouw heeft, zoals een korte rug, hoge schoft etc. We vragen ook om wat foto's of video's, zodat we een beter idee hebben. Vervolgens gaat de klant op verschillende zadels zitten, zo maken we een selectie. Wanneer het gewenst is voor de klant, sturen we de selectie zadels naar onze zadelpassers. Zij komen met deze selectie naar de stal om de zadels op het paard te passen. Daar kijkt de zadelpasser hoe het paard is gebouwd, hoe gezond hij is, en tenslotte hoe correct het zadel op het paard ligt.” Dit is een zeer uitgebreid topic, daarom staat Ingrid graag klaar om meer informatie te geven, telefonisch of bij een bezoek in de winkel.

Vinden van het juiste bit

"We hebben veel verschillende soorten bitten op voorraad," legt Ingrid uit. We hebben bustrenzen, watertrenzen, kneveltrenzen, ophaaltrenzen, pelhams, hackamores en nog veel meer. Het kiezen van het juiste bit kan complex zijn. Het moet passen bij zowel het paard als de ruiter. Zo geeft Ingrid aan: “We moeten eerst je verhaal horen, het niveau is erg belangrijk, de leeftijd van het paard is belangrijk en niet alle bitten zijn toegestaan op wedstrijd, dus we moeten echt samen ontdekken wat het beste past."

Ingrid verduidelijkt: "Een groot deel van de mensen gaan op zoek naar een nieuw bit, omdat het paard op het bit reageert. Velen denken direct dat ze het bit moeten veranderen, maar vaak zien we dat andere factoren zoals een slecht passend zadel, de gezondheid van het paard, rugproblemen etc. problemen veroorzaken. Er kan veel aan de hand zijn zonder alleen het bit te veranderen. Dus we moeten ontdekken wat het hoofdprobleem is. Een bit kan helpen, maar zal de hele rit niet veranderen. Het is geen oplossing die op alles van toepassing is." 

Supplementen ter ondersteuning

Supplementen kunnen als ondersteuning dienen voor verschillende paarden - van de oudere rakkers met gewrichtspijn tot de competitieve paarden die vaak intensief getraind worden. Ingrid benadrukt echter dat, hoewel supplementen nuttig kunnen zijn, het cruciaal is om eventuele gezondheidsproblemen altijd te bespreken met een dierenarts. "Supplementen voor paarden zijn een aanvulling op het voedsel. Ze zijn vooral nuttig voor paarden met specifieke behoeften, zoals gevoeligheid voor spierpijn, gewrichtspijn of intensieve wedstrijdactiviteiten."

Voor de hondenliefhebbers

Niet alleen paardenvrienden zijn welkom bij Emmers Equestrian, we vergeten zeker onze hondenmaatjes niet! Ingrid deelt vol enthousiasme: "We merken dat veel van onze klanten ook een hond hebben. Hoe leuk is het dan om je hond en paard in een bijpassende outfit te hebben?" Of je nu op zoek bent naar hondenjassen, bedden, riemen, snoepjes of speelgoed – we hebben het allemaal!

We staan klaar voor jou

Heb je vragen of heb je extra informatie nodig? Ingrid en ons team staan altijd voor je klaar. "Je bent altijd welkom, of je ons nu belt of even langskomt in onze winkel. Wij kijken ernaar uit om jou en je paard of hond te helpen bij jullie avontuur", bevestigt Ingrid.

We willen Ingrid oprecht bedanken voor het delen van haar deskundige inzichten. Luister en bekijk het hele interview hier:

Emmers Academy Series: Emmers Equestrian medewerker Ingrid

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

TOTI Equestrian: Sieraden geïnspireerd door passie voor paardensport
De unieke functies van Kentucky zomerdekens
Inzetten op Betrouwbaarheid: De Birth Alarm Lite 2.0
Nieuwe samenwerking voor Erreplus Zadels met Van Olst Horses

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.