De unieke functies van Kentucky zomerdekens


Kentucky Horsewear biedt een assortiment aan hoogwaardige paardendekens, elk ontworpen met unieke kenmerken en voor specifieke situaties. In dit artikel zullen we vier dekens van dit merk onder de loep nemen die ideaal zijn om te gebruiken in de zomer. Hieronder bespreken we hun unieke kenmerken en verschillen, zodat jij weet welk deken het best past bij jouw paard. 

Turnout Rug All Weather Waterproof Comfort

Als je een deken zoekt voor de regenachtige dagen is het Turnout Rug All Weather deken dankzij zijn waterproof eigenschappen de ideale keuze. De anatomische vorm zorgt ervoor dat het deken zonder drukpunten een perfecte pasvorm heeft en comfortabel ligt op elk paard. Ook de comfortgesp en drie buiksingels zijn speciaal ontworpen voor optimaal comfort en het vermijden van drukplekken. De stof van dit deken is daarnaast ook extreem sterk (1200D), wat de levensduur ten goede komt. 



Verder heeft het deken een reflecterend design voor een betere zichtbaarheid in het donker. Het gebrek van de achternaad zorgt er ook voor dat je paard warm en droog blijft in elk soort weer. Zelfs tijdens stormachtig weer wordt hiermee een lekkage in het deken voorkomen. 

De binnenkant van het deken is gemaakt van kunstmatige konijnenvacht. Dit verbetert het warmtebehoud en zorgt ervoor dat het deken ademend is. Het Turnout Rug All Weather Waterproof Comfort deken is dus zoals de naam al bevestigt, ideaal voor verschillende weersomstandigheden. Ook qua onderhoud is het een fijn deken die gewassen kan worden op 30° zonder zijn waterdichtheid te verliezen.

Eczeemdeken

Voor paarden die last hebben van (zomer)eczeem of van een zeer gevoelige huid is dit Eczeemdeken speciaal ontworpen. De sterke, ademende en lichte stof biedt volledige bescherming tegen vliegen en insecten en droogt snel, wat het comfort van het paard bevordert. De stof voorkomt ook het zweten van het paard, waardoor jeuk, het risico op bacteriën en schimmelgroei bij je paard vermeden wordt.



De extra lange hals, die over de oren bevestigd is, en de lange staartflap zorgen ervoor dat je paard volledig beschermd is. Het halsstuk is tevens voorzien van vijf klittenbandsluitingen, waardoor deze niet gemakkelijk vanzelf loskomt.

Mesh vliegendeken

Het Mesh vliegendeken, speciaal gemaakt voor paarden met een gevoelige huid, biedt extra bescherming tegen vliegen in de stal. Dit geavanceerde deken is lichtgewicht en biedt een ongekende bescherming door het gebruik van hoog ademend materiaal. De zachte binnenvoering van polyester voorkomt schuurplekken en dankzij de anatomische vorm blijft het deken goed op zijn plek liggen.



Het materiaal van het deken is uitzonderlijk licht en luchtdoorlatend, wat je paard koel houdt, zelfs op hete dagen. Een unieke eigenschap van dit deken is de mogelijkheid om het te borduren met je eigen logo. Naast het gebruik op stal is het deken ook zeer geschikt om te dragen tijdens transport. 

Vliegendeken Classic

Nog een must-have voor de zomer is het Mesh vliegendeken Classic. Gemaakt van mesh stof, beschermt dit deken je paard tegen alle soorten insecten, zonder onnodige warmte te creëren op warme dagen. De lichte kleur weerkaatst de zon en absorbeert geen warmte, wat bijdraagt aan het koel houden van je paard.



Het deken heeft een afneembaar staartkoord en een extra lange staartflap. De lange staartflap is gemaakt van zachte polyester stof, net zoals heel de deken, om schuren te voorkomen. Tenslotte is de hals van het deken versterkt met een dikkere en sterkere band, zodat het niet langs de nek glijdt. 

Conclusie

Elke Kentucky deken heeft zijn unieke functies, ontworpen voor de specifieke behoeften van je paard. Of je nu op zoek bent naar de perfecte deken voor regenachtige dagen, bescherming tegen eczeem, bescherming in de stal of een klassieke vliegendeken voor de zomer, Kentucky heeft het allemaal!

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

TOTI Equestrian: Sieraden geïnspireerd door passie voor paardensport
De unieke functies van Kentucky zomerdekens
Inzetten op Betrouwbaarheid: De Birth Alarm Lite 2.0
Nieuwe samenwerking voor Erreplus Zadels met Van Olst Horses

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.