5 tips voor een comfortabele scheerbeurt

5 tips voor een comfortabele scheerbeurt

Het scheren van je paard kan soms aanvoelen alsof je verdwaalt in een jungle van haren. Geen zorgen, bij Emmers Equestrian hebben we alle kennis en producten die je nodig hebt om deze taak soepel te laten verlopen. Dus trek je overall aan, pak je scheermachine en maak je klaar voor een stressvrije scheerbeurt!

1. Voorbereiding is het halve werk

Natuurlijk begint een goede scheerbeurt met een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je paard schoon en droog is voordat je begint. Een grondige wasbeurt en het uitkammen van de manen en staart zijn essentieel, tijdens het wassen van je paard wordt namelijk al het zand, stof, huidvet, etc. verwijderd. Dit voorkomt niet alleen dat je scheermachine verstopt raakt, maar zorgt ook voor een gelijkmatig resultaat. 

2. Volg de haargroeirichting

Bij het scheren is het belangrijk om de haargroeirichting goed te volgen. Begin op een plek waar je paard de scheermachine duidelijk kan zien, zoals de schouder. Scheer vervolgens tegen de haarrichting in en gebruik lange, overlappende bewegingen om een gelijkmatig en glad resultaat te krijgen, zonder ongelijke lijnen of vlekken in de vacht.

Lees nog meer interessante blogs over scheren op de Emmers Academy!
Lees nog meer interessante blogs over scheren op de Emmers Academy!

Als je paard nog nooit eerder is geschoren, laat hem dan eerst wennen aan het geluid van de machine om stress te voorkomen. Mocht je paard erg onrustig blijven, overweeg dan het gebruik van een mild verdovend middel, maar raadpleeg hiervoor altijd eerst je dierenarts.

3. Zorg voor het juiste materiaal

Niks is zo frustrerend als wanneer je scheermachine het halverwege de scheerbeurt begeeft. Zorg daarom dat je beschikt over een goede scheermachine en scherpe messen. Daarom hebben we een breed scala aan kwalitatieve scheermachines en -benodigdheden beschikbaar in onze winkels en online.

Een bot mes is een no-go! Gelukkig bieden we ook een slijpservice aan, zodat je altijd verzekerd bent van scherpe messen en elke scheerbeurt moeiteloos verloopt.

Ontdek ons uitgebreid assortiment aan scheermachines & -benodigdheden!
Ontdek ons uitgebreid assortiment aan scheermachines & -benodigdheden!

4. Haastige spoed is zelden goed

Een scheerbeurt kan best wat tijd in beslag nemen, maar net als bij een goede knipbeurt, is het belangrijk om niet te haasten. Neem de tijd en werk zorgvuldig, vooral als je paard wat nerveus is. Als je merkt dat je paard onrustig wordt, las dan een korte pauze in om hem te laten ontspannen. Het kan ook prettig zijn om een ervaren helper erbij te hebben om de scheerbeurt vlotter en aangenamer te laten verlopen.

5. Verwennerij na de scheerbeurt

Net als bij een spa-behandeling is de nazorg net zo belangrijk als de scheerbeurt zelf. Geef je paard na de trimbeurt daarom een heerlijke wasbeurt, zo verwijder je meteen de losse haartjes en restjes van de scheerolie. Dit voorkomt dat je paard na het scheren schuurplekken of bobbeltjes op zijn vacht krijgt.

Afhankelijk van de buitentemperatuur, is het erg belangrijk om de juiste deken bij je paard op te leggen. Dit is erg belangrijk om je paard comfortabel te houden! In ons assortiment vind je alles wat je nodig hebt voor de perfecte nazorg van je paard, van shampoos tot comfortabele dekens. Lees ook zeker onze Academy blog Help, welk deken moet mijn paard op? voor meer informatie.

Conclusie

Met de juiste voorbereiding, gereedschap en verzorging, is je paard in no-time klaar voor de wintermaanden. Trek je werkhandschoenen aan en ga aan de slag! En onthoud, oefening baart kunst: voor je het weet ben je een ware scheerkampioen. Veel scheerplezier!

Testimonials

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen electrolyten je paard beschermen bij warm weer?
10 tips om je paard af te koelen tijdens warme dagen
Ice-Vibe Boots van Horseware voor een goed herstel van pezen en gewrichten
Bescherm je paard tegen vervelende insecten

FAQ

Hoe kunnen wij jou helpen?

Voor vragen over onze Emmers Academy, producten of winkels mag je altijd contact met ons opnemen!

Contacteer Ons

CTA

Open op afpraak

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn zijn wij momenteel enkel open op afspraak.
We staan via email of telefoon steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.